Ikäviä uutisia

Olemme pahoillamme mutta tapahtumaa ei järjestetä toistaiseksi. Jos tilanne tulevaisuudessa muuttuu, tiedotamme siitä heti laajasti.

RUTHLESS RAJA – UNOHTUMATON ELÄMYS TAI ARMOTON TAISTELU

Koe Ylä-Kainuun talvinen erämaa hiihtäen tai pyöräillen

Keskitalvella helmikuussa, Kainuun itärajalla, erämaan täyttää suunnaton hiljaisuus ja talvipäivän sininen hämäryys. Parhaimmillaan talvista kulkijaa hellivät tykkylumisten puiden ja kirkkaan valkoisten hankien höystämät vaaramaisemat, jotka kimaltavat talvipäivän ohuiden auringonsäteiden loisteessa. Mutta luonto voi olla myös armoton, koettelemuksina kipakka pakkanen tai raju lumimyrsky.

Kainuun erämaa näyttää kulkijalle suunnattomat etäisyydet. Asumattomat taipaleet, joissa eteesi ilmestyy pihapiiri ehkä 50 kilometrin välein. Ainoat liikkujat talvisessa luonnossa ovat talvehtivat pikkulinnut ja korpit, jotka seuraavat kulkijaa ruoan toivossa. Talvisen luonnon ja erämaan tuntua voivat täplittää suden ja ahman mutkittelevat jäljet hirvien ja porojen perässä. Öistä autiutta ja hiljaisuutta rikkoo vain susien ulvonta.

Nimestään huolimatta Ruthless Raja on ennen kaikkea elämys ja vasta pahimmassa tapauksessa armoton koettelemus. Hossasta, Arolasta, Martinselkosesta, Puraksesta ja Raatteen Portista starttaavan tapahtuman hiihtomatkoina ovat 25km, 40km, 78km, 100km sekä 100 mailia. Fatbikematkoina ovat 24km ja 78km. Pisin reitti kulkee Hossasta etelään kohti  Martinselkosen eräkeskusta, Raatetta ja Suomussalmen Kiannon Kuohuja, jossa kaikkien matkojen maali sijaitsee. Tapahtumassa otetaan aikaa ja vähän kilpaillaankin, mutta ensisijaisesti se on tarkoitettu nautittavaksi. Jos olosuhteet reitillä käyvät vaaralliseksi, on järjestäjällä oikeus keskeyttää tapahtuma ja velvollisuus pelastaa reitillä olijat. Tarpeen vaatiessa matkoja voidaan myös lyhentää, mutta tämä tehdään vasta äärimmäisissä olosuhteissa.

Talvinen vuorokausi Kainuulaisessa erämaassa on unohtumaton elämys.

Tule ja koe, tunne ja kuule – Ruthless Raja.