Ruthless Raja -tapahtuma on peruttu

Ruthless Raja hiihto- ja pyöräilytapahtuma 5.2.2022 Suomussalmella on peruttu tältä talvelta. Peruutuspäätös noudattaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ohjeistusta Kainuun maakunnan alueella peruuttaa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuudet.

 

”Tar­tun­ta­tau­ti­lain 58 §:n mu­kai­ses­ti kiel­le­tään kaik­ki ylei­sö­ti­lai­suu­det ja ylei­set ko­kouk­set, joi­hin si­sä­ti­lois­sa osal­lis­tuu yli 20 hen­ki­löä tai ul­ko­ti­lois­sa yli 50 hen­ki­löä. Mää­räys as­tuu voi­maan sun­nun­tai­na 9.1.2022 ja on voi­mas­sa 6.2.2022 saak­ka.”

 

Jo maksetut osallistumismaksut siirretään vuodelle 2023 tai palautetaan toimistokuluja (5€) lukuun ottamatta. Jo ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiviesti tapahtuman peruuntumisesta ja viestissä olevasta linkistä he pystyvät valitsemaan osallistumisen siirron vuodelle 2023 tai osallistumismaksun palautuksen.

Liikuntaeduilla maksettuja osallistumismaksuja ei voida palauttaa, joten liikuntaedulla maksetut ilmoittautumiset siirtyvät automaattisesti vuodelle 2023. Muistakaa myös perua erikseen varatut majoitukset ja muut palvelut.

 

Tapahtuman järjestäjät pahoittelevat tilanteen aiheuttamaa harmia kaikille osapuolille. Haluamme varmistaa tapahtuman turvallisuuden osallistujille, järjestäjille ja talkoolaisille.

 

RUTHLESS RAJA – UNOHTUMATON ELÄMYS TAI ARMOTON TAISTELU

Koe Ylä-Kainuun talvinen erämaa hiihtäen tai pyöräillen

Keskitalvella helmikuussa, Kainuun itärajalla, erämaan täyttää suunnaton hiljaisuus ja talvipäivän sininen hämäryys. Parhaimmillaan talvista kulkijaa hellivät tykkylumisten puiden ja kirkkaan valkoisten hankien höystämät vaaramaisemat, jotka kimaltavat talvipäivän ohuiden auringonsäteiden loisteessa. Mutta luonto voi olla myös armoton, koettelemuksina kipakka pakkanen tai raju lumimyrsky.

Kainuun erämaa näyttää kulkijalle suunnattomat etäisyydet. Asumattomat taipaleet, joissa eteesi ilmestyy pihapiiri ehkä 50 kilometrin välein. Ainoat liikkujat talvisessa luonnossa ovat talvehtivat pikkulinnut ja korpit, jotka seuraavat kulkijaa ruoan toivossa. Talvisen luonnon ja erämaan tuntua voivat täplittää suden ja ahman mutkittelevat jäljet hirvien ja porojen perässä. Öistä autiutta ja hiljaisuutta rikkoo vain susien ulvonta.

Nimestään huolimatta Ruthless Raja on ennen kaikkea elämys ja vasta pahimmassa tapauksessa armoton koettelemus. Hossasta, Arolasta, Martinselkosesta, Puraksesta ja Raatteen Portista starttaavan tapahtuman hiihtomatkoina ovat 25km, 40km, 78km, 100km sekä 100 mailia. Fatbikematkoina ovat 24km ja 78km. Pisin reitti kulkee Hossasta etelään kohti  Martinselkosen eräkeskusta, Raatetta ja Suomussalmen Kiannon Kuohuja, jossa kaikkien matkojen maali sijaitsee. Tapahtumassa otetaan aikaa ja vähän kilpaillaankin, mutta ensisijaisesti se on tarkoitettu nautittavaksi. Jos olosuhteet reitillä käyvät vaaralliseksi, on järjestäjällä oikeus keskeyttää tapahtuma ja velvollisuus pelastaa reitillä olijat. Tarpeen vaatiessa matkoja voidaan myös lyhentää, mutta tämä tehdään vasta äärimmäisissä olosuhteissa.

Talvinen vuorokausi Kainuulaisessa erämaassa on unohtumaton elämys.

Tule ja koe, tunne ja kuule – Ruthless Raja.