Ruthless Raja

03.02.2018

The Ruthless Raja – unohtumaton elämys tai armoton taistelu

Koe Ylä-Kainuun talvinen erämaa hiihtäen tai fatbikella pyöräillen

Keskitalvella helmikuussa, Kainuun itärajalla, erämaan täyttää suunnaton hiljaisuus ja talvipäivän sininen hämäryys. Parhaimmillaan talvista kulkijaa hellivät tykkylumisten puiden ja kirkkaan valkoisten hankien höystämät vaaramaisemat, jotka kimaltavat talvipäivän ohuiden auringonsäteiden loisteessa. Mutta luonto voi olla myös armoton, koettelemuksina kipakka pakkanen tai raju lumimyrsky.

Kainuun erämaa näyttää kulkijalle suunnattomat etäisyydet. Asumattomat taipaleet, joissa eteesi ilmestyy pihapiiri ehkä 50 kilometrin välein. Ainoat liikkujat talvisessa luonnossa ovat talvehtivat pikkulinnut ja korpit, jotka seuraavat kulkijaa ruoan toivossa. Talvisen luonnon ja erämaan tuntua voivat täplittää suden ja ahman mutkittelevat jäljet hirvien ja porojen perässä. Öistä autiutta ja hiljaisuutta rikkoo vain susien ulvonta.

Nimestään huolimatta The Ruthless Raja on ennen kaikkea elämys ja vasta pahimmassa tapauksessa armoton koettelemus. Kuusamon Iivaarasta starttaavan tapahtuman hiihtomatkoina ovat 50, 100 ja 150 km. Fatbike-reitin pituus on 50 km. Reitit kulkevat Iivaarasta etelään kohti Hossan kansallispuistoa, Martinselkosen eräkeskusta ja Raatetta, jossa pisimmän reitin maalin sijaitsee. Tapahtumassa otetaan aikaa ja vähän kilpaillaankin, mutta ensisijaisesti se on tarkoitettu nautittavaksi. Jos olosuhteet reitillä käyvät vaaralliseksi, on järjestäjällä oikeus keskeyttää tapahtuma ja velvollisuus pelastaa reitillä olijat. Tarpeen vaatiessa matkoja voidaan myös lyhentää, mutta tämä tehdään vasta äärimmäisissä olosuhteissa.

Tapahtumassa on bussikuljetukset lähtöpaikalle Suomussalmelta ja Kuusamosta sekä maalipaikoilta takaisin samoihin paikkoihin. Majoituspaikaksi suosittelemme ensisijaisesti Suomussalmen Kiannon Kuohuja. The Ruthless Raja järjestetään nyt virallisesti ensimmäistä kertaa, joten kaikki mukana olijat ovat tekemässä historiaa ja luomassa uutta tarinaa. Jokaisella osallistujalla on mahdollisuus vaikuttaa tapahtuman järjestelyihin ja sisältöön tulevaisuudessa.

Talvinen vuorokausi Kainuulaisessa erämaassa on unohtumaton elämys. Tule ja koe, tunne ja kuule – The Ruthless Raja.